Haagplanten

Haagplanten vormen over het algemeen de basis van een tuin. Bladhoudende hagen zorgen het hele jaar door voor een mooie groene kleur in uw tuin en daarbij geven hagen ook voldoende privacy.

Haagplanten zijn er in vele verschillende soorten en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een beukenhaag, conifeer, laurier, hedera, taxus, buxus, glansmispel etc.

Er zijn ook snelgroeiende hagen. Deze zullen in een hoog tempo groeien en zorgen voor privacy. Haagplanten zijn er voor zowel open als halfopen beplanting. Voor een open haag kunt u bijvoorbeeld denken aan het gebruik van Taxus en Liguster. Eén van de meest voorkomende combinaties is een Taxushaag, daarbij heeft u veel keuze aan bomen en struiken naar eigen inzicht.

Als u liever voor een halfopen beplanting kiest dan zijn er bijvoorbeeld laurier-, den- of opgaande beuken in de halve maan. Daarnaast heb u bij een halfopen haag vaak meer privacy dan bij een open haag.

Daarbij heeft een haag weinig onderhoud nodig en hebben deze vaak een lange levensduur. Ook filtert en verzacht een haag de wind. De luchtcirculatie verbeterd en er ontstaat een beschut microklimaat.

Belangrijk is dat u bij het planten van een haag ervoor zorgt dat deze goed voldoende ruimte krijgt om te groeien. Een haagplant wordt vaak 1,5 tot 2 keer zo hoog als de plantafstand. Als de haag dan ook nog kan groeien met een stamomtrek van 20-25 cm dan heeft u gemakkelijk jaren plezier van deze plant. Het is wel belangrijk dat de haag voldoende ruimte heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Huis en Tuin

Het perfecte duo: shampoo voor krullen en kokos bodylotion

Krullend haar kan lastig zijn om te verzorgen en te stylen, maar met de juiste producten kun je je krullen er fantastisch uit laten zien en voelen. Eén product dat perfect past bij de verzorging van krullend haar is een shampoo die speciaal is ontworpen voor krullen. Een ander product dat wonderen kan doen voor […]

Read More
Huis en Tuin

Groenten uit jouw eigen moestuin!

Lekker, gezond én duurzaam: je eigen groenten uit je moestuin! Maar waar moet je beginnen? In deze blog lees je alles over hoe je jouw eigen groentetuin aanlegt, onderhoudt en oogst. Wat heb je nodig? Om je eigen groenten te kunnen verbouwen, heb je natuurlijk wel wat spullen nodig. Een goede tuingereedschapskist is hierbij onmisbaar. […]

Read More
Huis en Tuin

Hoe moet je planten potten vullen?

Als je planten in potten wilt kweken, moet je eerst leren hoe je de potten moet vullen. Dit is een vereiste stap voordat je kunt beginnen met het kweken van planten, aangezien je anders gewoon geen planten zult hebben om in te kweken! In dit artikel leer je hoe je potten voor planten moet vullen, […]

Read More