Haagplanten

Haagplanten vormen over het algemeen de basis van een tuin. Bladhoudende hagen zorgen het hele jaar door voor een mooie groene kleur in uw tuin en daarbij geven hagen ook voldoende privacy.

Haagplanten zijn er in vele verschillende soorten en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een beukenhaag, conifeer, laurier, hedera, taxus, buxus, glansmispel etc.

Er zijn ook snelgroeiende hagen. Deze zullen in een hoog tempo groeien en zorgen voor privacy. Haagplanten zijn er voor zowel open als halfopen beplanting. Voor een open haag kunt u bijvoorbeeld denken aan het gebruik van Taxus en Liguster. Eén van de meest voorkomende combinaties is een Taxushaag, daarbij heeft u veel keuze aan bomen en struiken naar eigen inzicht.

Als u liever voor een halfopen beplanting kiest dan zijn er bijvoorbeeld laurier-, den- of opgaande beuken in de halve maan. Daarnaast heb u bij een halfopen haag vaak meer privacy dan bij een open haag.

Daarbij heeft een haag weinig onderhoud nodig en hebben deze vaak een lange levensduur. Ook filtert en verzacht een haag de wind. De luchtcirculatie verbeterd en er ontstaat een beschut microklimaat.

Belangrijk is dat u bij het planten van een haag ervoor zorgt dat deze goed voldoende ruimte krijgt om te groeien. Een haagplant wordt vaak 1,5 tot 2 keer zo hoog als de plantafstand. Als de haag dan ook nog kan groeien met een stamomtrek van 20-25 cm dan heeft u gemakkelijk jaren plezier van deze plant. Het is wel belangrijk dat de haag voldoende ruimte heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Huis en Tuin

Rietmattenspecialist

Als je op zoek bent naar dikke rietmatten dan ga je natuurlijk langs bij de Rietmattenspecialist. Rietmatten kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Zo kan een rietmat gebruikt worden als tuinafscheiding of ter decoratie in je tuin of balkon. Ook kunnen ze dienen als goedkope bekleding voor de schutting of het zorgt voor een leuke […]

Read More